Heinänteon helppous perustuu hyviin välineisiin, kuten toimivaan haravaan. Oivallus yhdistyi käden ammattitaitoon 1930-luvun Maatalous-Suomessa, Kokkolan Lahnakoskella. Tarkoituksenmukainen muoto, onnistunut puumateriaalivalinta ja kovaa käyttöä kestävä toteutus takasivat työkalun suosion; Lahnakoskelaisen punainen lapa takasi laadun. Oli varsin luontevaa, että kosken kupeessa, varsin lähellä Pohjanlahtea, alettiin työstää myös airoja. Puiset venekansan välineet muodostuivat vähitellen yhä tärkeämmäksi osaksi verstaan tuotteistoa. Puu pysyy edelleen pinnalla; se on luonnollinen ja kaunis materiaali, jonka lämmön aistii etenkin viileillä vesillä.

Tänä päivänä kolmannen sukupolven johtamassa perheyrityksessä tukeudutaan vuosikymmenten saatossa syntyneeseen traditioon sekä katsotaan avarasti ja uteliaasti uuteen.

Lahnakoski on Euroopan johtava puuairojen valmistaja, ja tinkimätön pyrkimys tehdä puusta käyttökelpoisia ja luotettavia välineitä on edelleen toiminnan perusta. Yrityksessä noudatettava moderni, metsän ja maailman vihreyttä kunnioittava ajattelutapa huomioi toki myös muut materiaalit, joita hyödyntäen tuotteita jatkuvasti kehitetään, uusinta teknologiaa määrätietoisesti hyödyntäen.  Kun puu- ja muu osaaminen onnistuneesti täydentävät toisiaan, on helpompaa ja hauskempaa olla vesillä sekä esillä. Airot ovat aitoja, melat käyvät käteen sekä veteen, lipputanko tuo tunnelman ja yksityiskohdat muodostavat kokonaisuuden.

Tuotteet ja palvelut

airot, puuairot, melat, SUP-melat, lipputangot, kantosalot, venehaat

Yrityksen perustiedot

Oy Lahnakoski Ab
Lahnakoskentie 385, 67500, KOKKOLA
oars(ät)lahnakoski.fi
06-8231700