Puuteollisuus ry:n hanketoiminta on toteutetaan yleensä kumppaneiden avustuksella ja tavoite on, että ne parantavat hankkeisiin osallistuvien yritysten toimintaedellytyksiä.

Aikaisempia hankkeita on ollut mm. vientihanke Venäjälle, vientihanke Ranskaan ja Suomalainen Huonekalu -suunnittelukilpailu. Alla käynnissä olevat hankkeet.

OKAPUU -hanke

Omistajanvaihdoksella kasvua puutuotealalle (OKAPUU) -hankkeessa herätetään puutuotealan yrittäjät omistajanvaihdoksen valmistautumiseen sekä luodaan yleinen omistajanvaihdoksen toteuttamisen malli myös muille toimialoille. Omistajanvaihdoksen prosessiin tuodaan vahvaa toimialaosaamista ja kehitetään yrityksen toiminnan jatkamiseen vaihtoehtoisia konkreettisia etenemisteitä kohtauttamalla toimialan kasvuyrityksiä ja luopumista harkitsevia mikro- ja pieniä yrityksiä.

Lue lisää: https://ov-foorumi.fi/okapuu-hanke/

PuuPeTe -hanke

PuuPeTe-hankkeen tavoitteena oli löytää puumateriaalin puutteesta kärsiville peruskoulujen teknisen työn luokille puusepänliikkeitä kummiyrityksiksi. Pilottivaiheessa kummitoiminta sai erittäin hyvän vastaanoton, minkä jälkeen toimintamallia lähdettiin jatkorahoituksen turvin laajentamaan koko maahan.

Lue lisää: https://www.metsakeskus.fi/fi/hankkeet/puupete