Puuteollisuus ry:n hanketoiminta on toteutetaan yleensä kumppaneiden avustuksella ja tavoite on, että ne parantavat hankkeisiin osallistuvien yritysten toimintaedellytyksiä.

Aikaisempia hankkeita on ollut mm. PuuPeTe-hanke, vientihanke Venäjälle, vientihanke Ranskaan ja Suomalainen Huonekalu -suunnittelukilpailu. Alla käynnissä olevat hankkeet.

OKAPUU -hanke

Omistajanvaihdoksella kasvua puutuotealalle (OKAPUU) -hankkeessa herätetään puutuotealan yrittäjät omistajanvaihdoksen valmistautumiseen sekä luodaan yleinen omistajanvaihdoksen toteuttamisen malli myös muille toimialoille. Omistajanvaihdoksen prosessiin tuodaan vahvaa toimialaosaamista ja kehitetään yrityksen toiminnan jatkamiseen vaihtoehtoisia konkreettisia etenemisteitä kohtauttamalla toimialan kasvuyrityksiä ja luopumista harkitsevia mikro- ja pieniä yrityksiä.

Lue lisää: https://ov-foorumi.fi/okapuu-hanke/

WoodCircles – Kestävää kasvua -hanke käynnistyy: Tuottavuutta ja vihreää siirtymää puutuotealalle

Suomen metsäkeskus käynnistää uuden valtakunnallisesti merkittävän hankkeen, WoodCircles – Kestävää kasvua. Hankkeen tavoitteena on parantaa puutuotealan yritysten tuottavuutta ja tukea näiden vihreää siirtymää sekä vastuullisen liiketoiminnan kehittämistä. Hanke keskittyy digitaalisten ratkaisujen, uuden tekniikan ja palveluiden hyödyntämiseen tuotannossa, tuotekehityksessä ja markkinoinnissa. Hankkeen toiminta ajoittuu vuosille 2024–2026.

Tästä lisää tietoa